українська моварусскийenglish

Шляхами добра

(31.05.11 16:38)

Національний фонд «Україна–дітям» у рамках благодійної програми «Шляхами добра» у квітні 2011 року надав благодійну допомогу оргтехнікою (різноманітними багатофункціональними принтерами):

- асоціації багатодітних сімей та дітей сиріт Приірпіння – 2 принтера;

- товариству Червоного хреста Деснянського р-ну м. Києва – 4 принтера.

- товариству інвалідів Подільського р-ну м. Києва «Єдність»  -  ліки. 

Благодійний проект

(25.05.11 12:15)

Реалізація довгострокового благодійного проекту
 “Раннє виявлення захворювань щитовидної залози у дітей”

 

Мета зазначеного проекту в об’єднанні зусиль Національного фонду "Україна-дітям" спільно з Фондом “Діти Чорнобиля” Землі Нижня Саксонія (Німеччина), компанією “Сіменс Україна” та Міністерством охорони здоров'я України в безкоштовному забезпеченні дитячих лікарень України діагностичною апаратурою, яку вони найбільше потребують, для своєчасного діагностування та лікування щитовидної залози у дітей соціально-незахищених верств населення, які потерпіли від аварії на ЧАЄС. Зазначений благодійний проект реалізується біля 14 років.

З 1996 року в рамках цього проекту Фондом “Діти Чорнобиля” на територію України вже поставлено 125 апаратів ультразвукової діагностики марки Sonoline SL-1, Sonoline SI-450, Sonoline Prima, Sonoline Adara фірми Siemens і ACUSON X -150 /в центральні районні та дитячі лікарні більше 16 областей/.

Фонд “Діти Чорнобиля” спільно з Національним фондом “Україна-дітям”, МОЗ України та фірмою “Siemens” традиційно, щороку на базі Київської центральної басейнової клінічної лікарні МОЗ /вул. Коцюбинського,9а/ проводить курси підвищення кваліфікації лікарів (терапевтів, педіатрів, гінекологів та кардіологів), які будуть працювати з цими апаратами. Кожен рік понад 50 спеціалістів проходять перепідготовку, отримують відповідні сертифікати і справно працюють з апаратами та відповідними програмами досліджень хворих пацієнтів.

З 19 по 20 травня місяця цього року ще 60 лікарів з 10 областей пройдуть курси підвищення кваліфікації.

Національним фондом «Україна-дітям» також проводиться організаційна робота з підготовки зустрічі з 16 по 21 травня 2011 року офіційної делегації Фонду «Діти Чорнобиля» та програми відвідання делегацією лікарень у Ковелю, Луцьку, Вінниці, Могилів-Подільському та Києві з метою контролю використання апаратів отриманих в минулі роки, а також вирішення питання щодо подальшого надання апаратів іншим лікарням.

Делегація прибуває у складі: Хейо Еккель - професор, доктор медицини, почесний Президент лікарської палати Землі Нижня Саксонія; Сибільє Глоземайер - директор фонду „Діти Чорнобиля”; Вобберг Бергер - виконавчий директор Фонду „Діти Чорнобиля"; Лариса Менде - перекладач.

Проект «Україна – моя Батьківщина»

(20.05.11 16:20)

До Національного фонду «Україна-дітям» звернулось керівництво гімназії №19 «Межигірська» Подільського р-ну м. Києва з проханням виділити автобус для проведення екскурсії по вивченню рідного краю та патріотичного виховання підростаючого покоління.

19 травня в рамках проекту Фонду «Україна - моя Батьківщина» 24 учня гімназії відвідали історичні пам’ятки Чернігівщини:

- село Сокиринці – кобзарський край, пов’язане з життям та діяльністю відомого кобзаря ХІХ століття Остапа Вересая;

- Державний дендрологічний парк «Тростянець» НАН України – унікальну всесвітньовідому пам’ятку садово-паркової архітектури середини ХІХ століття створену волею, зусиллями і коштом відомого на теренах Російської імперії І. Скоропадського;

- історико-архітектурний комплекс у с. Качанівці – родовий маєток Тарновських і Харитоненків, який у ХІХ – на поч. ХХ ст. був одним з найбільших осередків української культури.