українська моварусскийenglish

Шляхами добра

(28.02.11 10:13)

Національний фонд «Україна – дітям» у рамках благодійної програми «Шляхами добра» у лютому 2011 року надав благодійну допомогу взуттям, речами, багатофункціональними ліжками, інвалідними візками, які Фонд отримав від Єпископату Української лютеранської церкви, засобами для прання від компанії «МАКБРАЙД», взуттям від ТМ «ТОПІТ» та подарунками для дітей, які Фонду надала благодійна організація «Відкрите серце»:

- спілці сімей «Ассоль» міста Василькова Київської області, які виховують дітей-інвалідів - засоби для прання «АRО»;

- спілці багатодітних сімей «Родина» міста Фастів – одяг, засоби для прання «АRО»;

- союзу багатодітних сімей и дітей-сиріт міста Ірпінь – одяг, засоби для прання «АRО»;

- благодійній організації «Відкрите серце» м. Бердичів  Житомирська обл. - засоби для прання «АRО»;

- Київському міському центру серця - засоби для прання «АRО», багатофункціональне ліжко, інвалідні візки;

- Рівненському обласному благодійному фонду «Дітям України - щасливе майбутнє» - взуття, одяг, засоби для прання «АRО», подарунки для дітей;

- родині Наталі Верчинській – одяг, засоби для прання «АRО», подарунки для дітей;

- благодійній організації «Хавер» - засоби для прання «АRО», подарунки для дітей;

- навчально-виховному комплексу «Кіровоградський колегіум – подарунки для дітей.

Ми проти куріння

(14.02.11 15:48)

До Національного фонду «Україна - дітям» звернулась Коаліція громадських організацій та ініціатив «За вільну від тютюнового диму Україну», з пропозицією підтримати «Маніфест українців проти куріння», який спрямований на звільнення громадян нашої країни від згубної звички.

Тютюнові компанії вже давно зрозуміли важливість залучення жінок та дітей для розвитку ринку тютюнової продукції. Сьогодні в світі понад мільярда курців, з яких  жінки складають близько 20 відсотків. В Україні щороку вперше пробують курити 300 тисяч підлітків у віці 10-11 років (хлопчики), 12-14 років (дівчата). Так для заохочення куріння дітей і молоді застосовують багато агресивних засобів – від створення спеціальної привабливої упаковки і виробництва сигарет зі смаком фруктів до створення конкурсів з можливістю виграти безкоштовну електроніку чи туристичну путівку. Промисловість використовує Інтернет і соціальні молодіжні сайти, а також мобільні телефони, щоб стимулювати продаж шкідливого продукту.

В важких умовах реформування Української держави Національний фонд «Україна - дітям», є не тільки індикатором соціальної політики, а відомою організацією, яка бере участь у формуванні державної стратегії щодо соціального захисту дитинства, материнства та сім’ї, сприяє правовому захисту і духовному розвитку дитини. З однієї сторони Фонд формує громадську думку, з другої - поєднує громадянські ініціативи та діяльність державних гілок влади.

За результатами дослідження Світового банку повна заборона реклами тютюнових виробів скорочує рівень куріння на 6%, тоді як часткова заборона не дає потрібного ефекту, дозволяє тютюнової промисловості знаходити нові можливості просувати свій товар, жертвами якого стають самі незахищені від впливу агресивної рекламі - діти і підлітки.

Національний фонд «Україна - дітям» приєднується до цієї ініціативи - «Маніфесту українців проти куріння», як дуже важливої для здоров’я нації.

Інформація з регіонів

(09.02.11 10:34)

Матеріал Інни Омелянчук опублікований в розділі "Здоров'я" газети "Рівненський Кооператор" № 4 (457) від 4 лютого 2011 року. 

Грипові зарадить … благодійність

До Рівненської глибинки надійшли необхідні препарати на мільйон гривень

Президент Рівненського обласного благодійного фонду „Дітям України - щасливе майбутнє" депутат обласної ради Тамара Мазяр ініціювала забезпечення ФАПів Рівненщини комплектами медика­ментів, до яких входять протизастудні та антивірусні препарати.

-  За прогнозами фахівців, нам уже в лютому загрожує друга хвиля грипу та ГРВІ. Тому ми вирішили ось у такий спосіб запобігти їй насамперед у глибинці, де люди не завжди мають можливість придбати ліки, - каже Тамара Мазяр. - Спонсором цієї благодійної акції виступив Національний фонд „Україна - дітям". Відтак, необхідні препарати на загальну суму мільйон гривень вже отримали всі ФАПи Демидівського та Сарненського районів. А цими днями допомога активно надходить у сільські медичні заклади Володимирецького, Дубровицького, Зарічненського, Рокитнівського, Березнівського та Рівненського районів.

- Ліки якісні, широкого спектру дії, головне, надійшли дуже вчасно, - відзначив начальник Сарненського районного відділу охорони здоров'я Василь Іванюк. - ФАПи адресно роздають їх насамперед соціально вразливим категоріям населення:  багатодітним родинам, малозабезпеченим та одиноким землякам.

До слова, торік за благодійними програмами „Милосердя" та „Здоров'я дітей", які здійснює фонд „Дітям України - щасливе майбутнє", Рівненщина отримала благодійної допомоги на 1,5 мільйона гривень.

А вже цього року на Новорічно-різдвяні свята завдяки спонсорам - ЗАТ „Крафт-Фудз-Україна", міжнародному благодійному фонду «Приятелі дітей» та громадській організації „Медовар" майже 2 тисячі діток раділи гарним подарункам та солодощам.

- Громадські організації, благодійні фонди, як-от, «Дітям України - щасливе майбутнє», то своєрідні містки між владою, громадою та бізнесом. Вони готові розділити соціальну відповідальність із державою за її громадян. Це перші паростки того громадянського суспільства, яке формується в Україні, - відзначив голова облдержадміністрації Василь Берташ.