українська моварусскийenglish

Вітаміни - дітям

(26.12.11 17:36)

Осінньо – зимовий період, як правило, пов'язаний із різким проявленням простудних вірусних захворювань. У зв’язку з цим  робота Національного фонду «Україна-дітям» в цей  період направлена на надання лікувальної допомоги дітям соціально-незахищених категорій.

Фонд щорічно у весняний та осінній періоди проводить широкомасштабну акцію з вітамінізації дітей з сімей соціально-незахищених категорій населення.

Одним із найбільш активних спонсорів у наданні благодійної допомоги є ВАТ «Київський вітамінний завод», який в грудні виділив Фонду  на благодійних засадах біля 1197 упаковок вітамінів Ревіт, Ундевіт, та Аскорбінової кислоти з глюкозою на загальну суму 8 367 гривень.

Ці вітаміни компенсують підвищену потребу у вітамінах та в необхідній амінокислоті у дітей, особливо в період росту, сприяють кращому засвоєнню кальцію в організмі і накопиченню його в кістковій тканині.

Вітаміни, згідно з розподілом, передані 8 медичним установам України у вигляді гуманітарної допомоги, а також сім’ям, які виховують дітей-інвалідів, багатодітним сім’ям.

Фонд «Україна-дітям» щиро вдячний Телявському В.І., директору Київського вітамінного заводу. Завдяки таким організаціям діти мають змогу хоча б частково вирішити проблеми щодо покращення здоров’я та підвищення свого імунітету в період грипу.

Діяльність за ради здоров’я дітей

(20.12.11 17:32)

За масштабами діяльності Національний фонд „Україна - дітям” є однією з провідних благодійницьких організацій в Україні. Щоб виконати поставлені завдання Фонд активно співпрацює з усіма гілками виконавчої, законодавчої та місцевої влади, державними установами, громадськими та благодійними організаціями, політичними партіями і фракціями Верховної Ради, вітчизняними та зарубіжними фірмами, підприємствами та компаніями. Фонд активно працює з благодійними фондами Швеції, США, Великої Британії, Німеччини, Голландії, Швейцарії тощо.

Серед благодійників і спонсорів Фонду — вітчизняні і зарубіжні фірми та компанії: Київмедпрепарат, Дніпрофарма, ”Фалбі”, торговій дім ”Мегаполіс”, група компаній, „Сіменс” (Німеччина),”Кока-Кола Беверіджиз” (США) „Нестле”(Швейцарія), „Берінгер Інгельхайм” (Австрія), „Ратіофарм” (Німеччина), ”Актавіс” (Ісландія), ”Мілі Хелскере Лімітет” (Великобританія), громадські організації та релігійні конфесії – Ротарі клуб  ”Київ-Центр”, ”Циркова спілка Кобзова”, Єпископат Української лютеранської церкви, Червоний Хрест України та ряд інших.

Оперативно вирішувати гострі соціальні проблеми на місцях допомагають представництва Фонду, які створено в кожному регіоні України.

Фонд бере участь у реалізації державних і міжнародних заходів та ініціатив спрямованих на вдосконалення медичної допомоги матерям і дітям. Як приклад, участь у виконанні програми ВООЗ та ЮНІСЕФ "Лікарня доброзичлива до дитини". Фондом також започатковано багаторічний проект "Врятуємо дітей від СНІДу", сутність якого полягає у вирішенні проблем неможливої передачі ВІЛ - інфекції та СНІДу від матері до дитини.

Працюючи над впровадженням в життя державних та міжнародних програм, Фонд також реалізує власні довгострокові програми «Здоров’я дітей», «Раннє виявлення захворювань щитовидної залози у дітей», «Здоров’я майбутньої матері», «Здоров’я новонароджених», «Дитяче харчування» та ряд інших. 

Одним із прикладів ефективної діяльності Фонду є його співпраця з Фондом землі Нижня Саксонія "Діти Чорнобиля" (Німеччина). Результатом плідної співпраці є передача дитячим лікарням України більше 120 сучасних ультразвукових приладів та організація щорічного  навчання 150 лікарів узистів за участю німецьких викладачів та фахівців.

Одним з найбільш активних друзів Фонду є доктор медичних наук, директор Київської міської клінічної лікарні „Київський міський центр серця” Тодуров Борис Михайлович. На прохання Фонду Тодуров Б.М. безкоштовно оперує дітей з пороками серця не тільки з України, а й ближнього і далекого зарубіжжя. За велику благодійну діяльність він відзначений Подякою Президента України.

Завдяки члену Наглядової ради Фонду Козявкіну Володимиру Іллічу, Генеральному директору Міжнародної клініки відновного лікування, Герою України, доктору медичних наук Національний фонд „Україна - дітям” щорічно безкоштовно отримує не менш чим 20 путівок для амбулаторного лікування дітей хворих на ДЦП з сімей соціально-незахищених категорій. За роки спільної роботи, реабілітацію та лікування пройшли понад 500 хворих дітей.

Завдяки Фонду у 2011 році  понад 100 тисяч дітей отримали можливість покращити своє здоров’я та умови життя. Діти, в основному, зі шкіл-інтернатів, притулків, дитячих будинків сімейного типу, багатодітних та неповних сімей усіх регіонів України побували в санаторію «Хаджибей», Міжнародній клініці в Трускавці та отримали вагому матеріальну допомогу. Тільки за рік по програмі «Здоров»я дітей» Фондом залучено спонсорських коштів і матеріальних цінностей на суму більше ніж 6 млн. гривень.

Ми відкриті для співробітництва з усіма, хто не байдужий до майбутнього України, до долі її дітей. Будемо вдячні всім, хто готовий в будь-якій формі співпрацювати із Фондом, посильно допомагаючи дітям.