українська моварусскийenglish

Передача препаратів компанії «Актавіс»

(25.04.10 17:28)

Представництвом фармацевтичної компанії «АКТАВІС» було надано Фонду на благодійних засадах у березні 2010 року 91353 упаковки різних препаратів та у квітні 161575 упаковок ( на загальну суму понад 111695,53 Євро).

Після проведення роботи по розмитненню препаратів Фонд безкоштовно передав їх медичним закладам і лікарням м.Києва та Київської області, Вінницької, Волинської, Харківської, Хмельницької, Закарпатської, Дніпропетровської, Житомирської, Запорізької, Львівської, Чернігівської, Черкаської, Чернівецької областей, АР Крим, м.Севастополь, Товариству дітей-інвалідів «Асоль» (м.Васильків), Товариству багатодітних сімей «Родина» (м.Фастів), Асоціації багатодітних сімей та дітей-сиріт «Приірпіння» (м.Ірпінь) та багатьом іншим.

Національний фонд «Україна – дітям» висловлює свою щиру подяку представництву компанії «АКТАВІС» за надану допомогу і можливість забезпечити медичними препаратами найбільш вразливі верстви населення.

Співпраця Фонду з релігійними установами

(25.04.10 11:39)

Національний фонд «Україна-дітям» продовжує співробітництво з різними церквами та релігійними конфесіями України. Існують спільні благодійні проекти, спрямовані на надання допомоги малозабезпеченім сім’ям, хворим дітям та сирітським закладам. Майже 10 років Фонд спільно з Єпископатом Української Лютеранської церкви опікується спеціальною Потіївською школою-інтернатом для дітей с наслідками поліомієліту та ДЦП, що у Житомирської області; відвідує хворих діток, які знаходяться на лікуванні у дитячому відділенні Київської міської онкологічної лікарні; надає гуманітарну допомогу нужденним та знедоленим.

Співпраця Фонду з Центром християнського співробітництва продовжується вже доволі тривалий час. Щорічно взимку Центр християнського співробітництва передає Фонду різдвяні подаруночки для дітей - Сумки самарянина. У ц.р. у березні Фонд отримав 146 таких подарунків. До Пасхальних свят Сумки самарянина подаровано дітям з багатодітних та малозабезпечених сімей села Троєщина (м.Київ), Радомишельського району Житомирської області та міста Кіровограда.

Національний фонд «Україна-дітям» висловлює щиру подяку цим установам за співпрацю та висловлює надію на подальше плідне співробітництво.

Міжнародна Олімпіада та Школа “Генетик-2010”

(24.04.10 14:21)

21-23 квітня 2010 року Харківським представництвом фонду «Україна - дітям» та кафедрою медичної генетики Харківського національного медичного університету була проведена Міжнародна Олімпіада та Школа з медичної генетики для обдарованих студентів та школярів України та Росії «Генетик-2010». Мета цього заходу – відбір талановитої молоді, передача їй сучасних знань для збереження генофонду людини. У проведенні Олімпіади взяли участь 22  студента з різних міст України та Росії та 8 школярів, які є членами Малої генетичної академії при Харківському представництві фонду «Україна - дітям».

Цей захід відкрила директор Харківського медико-генетичного центру, директор Харківського представництва фонду «Україна - дітям», член-кор. АМНУ Гречаніна Олена Яківна.

В перший день проведення Олімпіади учасники прийняли участь у висадці “Алеї пам’яті”, ознайомились з містом Харковом, з Харківським національним медичним університетом та Харківським спеціалізованим медико-генетичним центром, прийняли участь у клінічних розборах хворих із спадковою патологією та у першому турі Олімпіади. Ввечері в кафе “Лагуна” була дружня вечеря.

 В другий день Олімпіади та Школи був проведений другий етап олімпіади, учасники заслухали лекцію О.Я. Гречаніної “Генетика в нас”, а ввечері відвідали Харківський театр опери та балету.

 В третій день заходу була проведена конференція Малої генетичної академії та нагородження переможців олімпіади. Усі  учасники Олімпіади та Школи показали високий рівень знань в галузі генетики і були нагороджені подарунками, грамотами та сертифікатами. І місце в Олімпіаді отримав Кравець Олексій –Харківський національний медичний університет, ІІ місце отримала Штельмах Вікторія Олексіївна– Харківський університет ім. В. Н. Каразіна і ІІІ місце отримала Моторна Юлія Сергіївна – Сумський державний  медичний університет. І місце в Школі отримала Єрещенко Наталія – ХСШ №162, ІІ місце Клімова Софія – ХСШ№116, ІІІ місце Городецька Дар’я – ХГ№ 6.

Програма "Шляхами добра"

(23.04.10 10:14)

Національний фонд «Україна - дітям» у рамках благодійної програми «Шляхами добра» надав благодійну допомогу у квітні:

Спілці сімей «Ассоль» міста Василькова Київської області, які виховують дітей-інвалідів, надано дитяче харчування - пюре «БІО- ягня з овочами» ТМ «Хіпп», дитячі гігієнічні та косметичні засоби для малюків.

Асоціації неонатологів ІПАГ АМН України надано дитяче харчування, майже 75 кг пюре «Яблука та морква з вівсяними пластівцями» та сік з червоних фруктів ТМ «BEBIVITA».

Благодійній організації «Відкрите серце» надана допомога ліками, пральним порошком та миючими засобами, що надійшли до Фонду від компанії «Проктер енд Гембл».

Актуальна допомога взуттям

(20.04.10 10:57)

Постійно до Національного фонду «Україна-дітям» надходять листи від керівників дитячих установ з проханнями про надання гуманітарної допомоги. На сьогодні матеріальне забезпечення сирітських дитячих закладів значно покращилось, але проблема, забезпечення дітей різноманітним взуттям, залишається досі актуальною. Фонд постійно шукає шляхи вирішення цієї проблеми, залучає спонсорів та благодійників. Впродовж двох років керівники торговельної мережі «ТОПІТ» Лариса та Андрій Топчий неодноразово безкоштовно передавали різноманітне взуття для вихованців дитячих будинків та шкіл-інтернатів. У квітні ц.р. від ТМ «ТОПІТ» була отримана чергова партія, частина якої (чоботи, туфлі, босоніжки) була передана дітям-сиротам, що навчаються у Кіровоградському колегіумі та дітям з малозабезпечених сімей міста Васильків Київської області, а друга частина (чоботи) в осінній період буде передана одній школі-інтернату України.

Щиро дякуємо Ларисі та Андрію Топчий за небайдужість та чуткість до проблем сиріт та знедолених.

До Свята Великодня

(14.04.10 10:00)

За доброю традицією відвідувати у Пасхальні свята дитячі заклади для дітей-сиріт або дітей-інвалідів представники Національного фонду «Україна - дітям» та Єпископату Української Лютеранської церкви завітали до старих знайомих – учнів Потіївської спеціальної школи-інтернату для дітей з наслідками поліомієліту та церебральним паралічем (Житомирська обл.). Ця школа-інтернат – спеціалізований учбовий заклад для дітей, що мають різні фізичні вади здоров’я та розвитку. Як завжди, гостям у школі-інтернаті були дуже раді, приймали дуже тепло та сердечно. Минув рік після останнього візиту, тому вихованці школи-інтернату, перебиваючи один одного, намагалися розповісти про зміни, що відбулися за рік. За цей час було відремонтовано приміщення, придбано нову техніку для обробки землі, на якій силами інтернату вирощуються овочі та інші сільгоспкультури. А головна новина, яка не могла залишитися без уваги, – це подарунок у вигляді поні. Дітлахи з захопленням розповідали про свого нового чотириногого друга.

У цей раз учні отримали до Свята подарунки: пасхи, канцелярські приладдя, одяг, засоби гігієни та миючі засоби, самаритянські подарунки та літературу.

Від керівництва школи та самих учнів дякуємо за подарунки Центру християнського співробітництва, компанії «Проктер енд Гембл» та всім іншим небайдужим до чужих проблем людям, які надали посильну допомогу.