українська моварусскийenglish

Шляхами добра

(25.06.09 15:25)

Продовжується реалізація благодійної програми Національного фонду «Україна-детям» «Шляхами добра», мета якої - надання допомоги багатодітним і малозабезпеченим  сім'ям,  сім'ям з дітьми-інвалідами, а також установам для дітей-сиріт і дітей, що залишилися без опіки батьків. Фонд постійно шукає нових партнерів і нові форми роботи. У травні Асоціація неонатологів ІПАГ АМНУ передала миючі засоби і засоби гігієни, а Благодійний фонд їм. Святого Цілителя Пантелеймона в Київській області запропонував для передачі знедоленим вживані одяг і речі, але які знаходяться у задовільному стані. Добродійну допомогу отримали спілка сімей «Ассоль», що виховують дітей-інвалідів, міста Васильків та Спілка багатодітних сімей «Родина» міста Фастів Київській області.

Відвідання будинку дитини у м. Біла Церква

(16.06.09 10:33)

З метою допомоги найбільш вразливої категорії дітей, що знаходяться у будинках дитини, у 2007 році було започатковано благодійний проект «Заради посмішки дитини». Перший етап виконання проекту відбувся у Білгород-Дністровському будинку дитини (Одеська обл.). На черзі – Київський обласний спеціалізований будинок дитини у місті Біла Церква, відвідання якого відбулось 16 червня.

Будинок дитини, розрахований на 60 ліжок, являється спеціалізованим закладом для медико-соціального захисту дітей-сиріт, дітей, які залишилися без піклування батьків, з вадами фізичного та розумового розвитку віком від народження до 4-х років, а також, з органічним ураженням центральної нервової системи, з порушенням функцій опорно-рухового апарату та іншими вадами фізичного розвитку, тубінфікованих, хворих з малими та згасаючими формами туберкульозу та ВІЛ-інфікованих дітей.

У складний період економічних, політичних змін в країні проблема охорони здоров’я і виховання підростаючого покоління набуває особливого значення, але за словами керівництва закладу бюджетних коштів вистачає лише на харчування та медикаменти. Тому у будинку дитини є проблеми у завершенні ремонту приміщень, дообладнанні госпблоку, відновленні паркану, а також постійно існуючі потреби у засобах гігієни для малюків.

Від Національного фонду «Україна - дітям», ТОВ «Нестле Україна», Асоціації неонатологів ІПАГ АМНУ, ТОВ «ХіПП-Україна», ТОВ «Марко Фарм» малюки Білоцерківського будинку дитини отримали благодійну допомогу соками, памперсами, вологими серветками, спеціальними дитячими шампунями, лосьйонами, кремами та іншим на суму понад  9,3 тис. грн.

Відвідування онкохворих дітей

(05.06.09 15:58)

День захисту дітей, який традиційно відзначається у перший день літа, це не лише веселі розваги для малечі, а й нагадування суспільству про необхідність опікуватись незахищеними категоріями дітей, а особливо хворими і немічними.

4 червня в рамках благодійної акції до Дня захисту дітей представники Національного фонду «Україна - дітям» та ТОВ «Нестле Україна» відвідали дитяче відділення Київської міської онкологічної лікарні. У цьому відділенні на лікуванні знаходиться 30 онкохворих діток. Гості поздоровили дітей зі святом. Разом з побажаннями скорішого одужання всі діти отримали подарунки. Крім того, дитячому відділенню Фонд передав книжки та миючі засоби.

Національний фонд «Україна - дітям» щиро дякує Асоціацію неонатологів ІПАГ АМНУ, іноземне підприємство «Кока-Кола Беверіджиз Україна», ТОВ «ХіПП-Україна», ТОВ «Нестле Україна» за надану добродійну допомогу для підготовки подарунків хворим дітям.

Результати співпраці з проекту "Здоров’я новонароджених" у 2009 році

(05.06.09 13:28)

Одним із основних завдань Національного фонду "Україна – дітям" є соціальний захист матерів і дітей, тому такій програмі, як "Здоров’я дітей" надається особлива увага. Забезпечення реалізації більшості проектів і програм Фонду здійснюється завдяки налагодженню співпраці з вітчизняними медичними науковими та лікарняними закладами, а також фармацевтичними компаніями, фірмами та підприємствами.

В рамках реалізації програми “Здоров’я дітей” у 2004 році Фонд підготовив та заключив з Асоціацією неонатологів ІПАГ АМН України  спільний проект “Здоров’я новонароджених”, реалізація якого дозволяє щороку на благодійних засадах проводити обстеження на ультразвуковому діагностичному сканері MYSONO 201 (виробництва Medison, Корея) та лікування до сотні дітей – сиріт та дітей з малозабезпечених багатодітних родин при загальній річній кількості обстежених в Асоціації більше 2500 дітей.

При цьому із зазначеної кількості обстежених дітей, було виявлено понад 1000 дітей з ознаками гипоксично-ішемічного враження голови. Більше ніж у 600 дітей були встановлені наслідки перенесених крововиливів в перинотальний період і у 6 дітей виявлені вроджені вади розвитку ЦНС.

Аналіз отриманих результатів свідчить, що вирішення проблем покращення здоров’я немовлят потребує комплексного підходу.

Слід також відзначити, що сьогодні дуже часто зустрічається перитональна патологія, яка впливає на частоту враження головного мозку, як в пре- так і в постнатальний період, що може бути виявлено лише при проведенні нейтросонографії на вказаному сканері. Дослідженнями встановлено, що особливо часто зустрічається гідроцефальний синдром, який може бути як наслідок перенесеної гіпоксії, так і інфекцій (наприклад TORCH –групи). Часто зустрічаються судинні враження, які мають той же генезис. Внаслідок гіпоксії або родової травми зустрічаються крововиливи різного ступеню, які візуально виглядають як псевдокисти.

Із зазначеного слід зробити висновок, що співпраця над реалізацією проекту “Здоров’я новонароджених” дає можливість лише частково вирішити проблему проведення своєчасного обстеження немовлят на сучасних діагностичних апаратах.  

Свято до Дня захисту дітей

(02.06.09 10:35)

Традиційно до Міжнародного дня захисту дітей Національний фонд «Україна - дітям» проводить низку заходів для дітей-сиріт, дітей-інвалідів, дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей та обдарованих дітей у різних регіонах України. У місті Києві 1 червня у концерт-холі «ALLEGRO» відбувся спільний святковий захід Фонду та ВГО «Циркова спілка Кобзова» для дітей соціально незахищених верств. На благодійну виставу були запрошені понад 500 дітей з Київської, Хмельницької та Кіровоградської областей та м. Києва.

ВГО «Циркова спілка Кобзова» подарувала глядачам можливість побачити цікаву циркову виставу, а завдяки Фонду та компанії «Кока-Кола Беверіджиз Україна» всі запрошені діти отримали подарунки - соки та набори цукерок.