українська моварусскийenglish

Благодійний проект

(30.04.09 13:00)

Інформація щодо реалізації довгострокового благодійного проекту
“Раннє виявлення захворювань щитовидної залози у дітей”

Мета зазначеного проекту в об’єднанні зусиль Національного фонду "Україна - дітям" спільно з Фондом “Діти Чорнобиля” Землі Нижня Саксонія (Німеччина) та компанією “Сіменс Україна” в безкоштовному забезпеченні дитячих лікарень України діагностичною апаратурою, яку вони найбільше потребують, для своєчасного діагностування та лікування щитовидної залози у дітей та соціально-незахищених верств населення, які потерпіли від аварії на ЧАЄС.

Зазначений благодійний проект реалізується більше 10 років.

З 1996 року в рамках цього проекту Фондом “Діти Чорнобиля” на територію України вже поставлено 120 апаратів ультразвукової діагностики марки Sonoline SL-1, Sonoline SI-450, Sonoline Prima та Sonoline Adara фірми Siemens (в центральні районні та дитячі лікарні більше 16 областей).

Починаючи з лютого місяця цього року Національний фонд “Україна - дітям” проводить організаційну роботу з підготовки документів для отримання дозволу на ввезення на територію України апаратів ультразвукової діагностики Sonoline G-20 і Sonoline G-50 та їх використання, які будуть передано в пологовий будинок №2 м. Вінниці та в Лікувально-реабілітаційний центр Державного університету ім. Лесі Українки м. Луцьк.

Національним фондом “Україна - дітям” проводиться також робота з підготовки зустрічі 24 травня 2009 року офіційної делегації Фонду «Діти Чорнобиля» та програми відвідування нею 12 лікарень України з метою контролю за використанням раніше отриманих ними апаратів УЗД, а також вирішення питань щодо надання апаратів 5-ти дитячим лікарням інших областей України.

Допомога Голови Фонду

(30.04.09 11:21)

Серцево-судинні захворювання  найбільш поширені в нашій країні, особливо серед незахищених верств населення, які не мають можливості придбати навіть валідол чи корвалол, це неповні та багатодітні родини.

Знаючи цю велику проблему, наприкінці 2008 року Голова Національного фонду «Україна - дітям» В.П. Семиноженко придбав та передав фонду на благодійних засадах  ліки  для лікування хвороб серцево-судинного профілю та контейнери для крові з консервантом подвійні та потрійні на суму понад 12 тис. грн. Ці ліки у березні 2009 року були передані хворим дітям  в Інститут педіатрії, акушерства і гінекології АМН України і Київський міський центр серця, а частина ліків зарезервована для передачі в Центр допомоги українським громадянам при посольстві України в Італії для допомоги нашим співвітчизникам, які постраждали від землетрусу в Італії.

Фонд дуже вдячний Володимиру Петровичу Семиноженку за надану благодійну допомогу.

Об’єднання зусиль заради життя дитини

(28.04.09 10:00)

У березні 2009 року до Фонду звернулась Кочур Світлана Володимирівна із села Устимівка Глобинського району Полтавської області з великим проханням про надання допомоги у лікуванні її хворого сина Олександра, 1998 р.н. У десятирічного хлопчика цілий «букет» складних захворювань і він потребує операції на серці, в нього вроджена вада серця: вторинний дефект міжпередсердної перетинки. Мама сама виховує сина, працює різноробочою в Устимівській дослідній станції рослинництва, і грошей на лікування і оплату операції в неї немає.

Фонд «Україна - дітям» звернувся з проханням про проведення операції на серці Олександру Кочуру до Київського міського центру серця (директор центру д.м.н., професор Тодуров Борис Михайлович), з яким фонд має Угоду про благодійну співпрацю від 29 лютого 2008 року. Предметом цієї угоди є організація обстеження та проведення консультацій, лікування і операцій з діагнозом вроджені вади серця у дітей соціально-незахищених категорій.

24 квітня 2009 року Борис Михайлович Тодуров особисто провів операцію хлопчику. Операція пройшла успішно, 26 квітня дитину вже перевезли із реанімації в палату, де його чекала щаслива мама, яка до сих пір не вірить, що це відбулось.

27 квітня співробітники фонду провідали Олександра із його мамою у Київському міському центрі серця. Після операції Сашко поки ще дуже слабий, але вже мріє, як він одужає і буде відчувати себе, як всі здорові діти.

Велика подяка Борису Михайловичу від хлопчика, його мами, та всього фонду «Україна - дітям» за його щире серце, золоті руки, небайдужість до проблем хворих дітей!

«Генетик – 2009»

(25.04.09 13:02)

Генетика - це основна наука про життя. До цього висновку прийшли не тільки лікарі, але й суспільство. Україні належить світовий пріоритет в наданні допомоги хворим зі спадковою патологією. Наш громадський обов’язок полягає в тому, щоб підтримати цей пріоритет України , підняти рівень знань з генетики в суспільстві і в медицині до світового.

22-24 квітня 2009 року Харківським представництвом фонду «Україна - дітям» та кафедрою медичної генетики Харківського національного медичного університету була проведена Всеукраїнська Олімпіада та Школа з медичної генетики для обдарованих студентів та школярів України «Генетик - 2009». Мета цього заходу – відбір талановитої молоді, передача їй сучасних знань для збереження генофонду людини. У проведенні Олімпіади взяли участь 18 студентів з різних міст України та 12 школярів, які є членами Малої генетичної академії при Харківському представництві фонду «Україна - дітям».

Цей захід відкрила директор Харківського медико-генетичного центру, директор Харківського представництва фонду «Україна - дітям», член-кор. АМН України Гречаніна Олена Яківна.

Під час проведення Олімпіади учасники ознайомились з містом Харковом, з Харківським національним медичним університетом та Харківським спеціалізованим медико-генетичним центром, відвідали  виставку АВЕК, Харківський історичний музей, Харківську філармонію, відпочили на дискотеці в молодіжному клубі.

В перший день Олімпіади та Школи була проведена генетична розминка, круглий стіл - клінічний розбір хворих із спадковою патологією. В другий день проведена Школа з медичної генетики -«Метіонін – незамінна амінокислота» та клінічний розбір хворих із спадковою патологією. В третій день заходу була проведена конференція Малої генетичної академії.

Усі  учасники Олімпіади показали високий рівень знань в галузі генетики і були нагороджені подарунками від Національного фонду “Україна - дітям”, від академіка НАН України В. П. Семиноженка, грамотами,  подяками від професора Р.В. Богатирьової та сертифікатами. І місце отримала Скляренко Марія Юріївна – Національний медичний університет ім. О. О. Богомольця, ІІ місце отримала Дєлєвська Валентина Юріївна – Харківський національний медичний університет і ІІІ місце отримала Казимирів Ольга Ярославівна – Тернопільський державний  медичний університет ім. І. Я. Горбачовського. Після закриття Олімпіади учасники сфотографувалися на пам’ять.

Шляхами добра

(23.04.09 13:39)

Великдень – одне з найголовніших свят християнського світу, яке є символом перемоги добра над злом, світла над темрявою. Цей день прийнято святкувати у колі з рідними, друзями, близькими.

Національний фонд «Україна - дітям» та Єпископат Української Лютеранської церкви вже давно має дружні стосунки з Потіївською спеціальною школою-інтернатом для дітей з наслідками поліомієліту та церебральним паралічом (Житомирська обл.).

У святкові Пасхальні дні, 22 квітня, представники Фонду та Єпископату УЛЦ завітали до цієї школи-інтернату. Завдяки небайдужим людям учні отримали до Свята подарунки: пасхи, канцелярські приладдя, одяг, взуття, шкарпетки, білизну, засоби гігієни, махрові рушники, самаритянські подарунки та літературу. Поспілкувавшись з дітьми та керівництвом, гості були щиро раді дізнатись про зміни, що відбулися у школі за рік. Головне  - закінчено ремонт учбового корпусу.

Від керівництва школи та самих учнів дякуємо за подарунки Асоціації неонатологів ІПАГ України, Центру християнського співробітництва, готелю «Воздвиженський» (м. Київ), ПП «Беркут» та всім іншим небайдужим до чужих проблем людям, які надали посильну допомогу.