українська моварусскийenglish

Допомога Паші Верчинському

(27.03.09 17:00)

Паша Верчинський, 9-річний хлопчик, хворий на ДЦП, він мешкає зі своєю мамою Наталією в будинку готельного типу, який належить ГУ МВС України в м. Києві. Батько хлопчика – Руслан Верчинський, загинув у 2005 році під час виконання службових обов’язків. З тих пір мама сама бідкається із хворою дитиною, і весь час переживає, що їх можуть позбавити житла, бо воно відомче, і приватизувати його не дозволяють.

Національний фонд «Україна – дітям» вже 4 роки поспіль допомагає цій родині в міру своїх можливостей. А в грудні 2008 року, напередодні Нового 2009 року, Всеукраїнський Благодійний Фонд «Хелпіка»,особисто Голова Правління Олександр Білецький, разом із супермаркетом «МЕТРО», зробили для Паші великий різдвяний подарунок. Він забрав Пашу разом із мамою і повіз в супермаркет «МЕТРО», де Паша мав змогу обрати собі все, про що йому мріялось: цікаві іграшки, одяг, взуття, харчові продукти, постільну білизну і т.і.

Національний фонд «Україна – дітям» 27 березня 2009 року уклав Угоду про співробітництво із Всеукраїнським Благодійним Фондом «Хелпіка» з метою реалізації ініціатив, спрямованих на допомогу соціально незахищеним категоріям громадян України, людям з особливими потребами, безпритульним дітям.

Новий проект «Готелі - дітям»

(18.03.09 11:16)

Національний фонд «Україна-дітям» на початку року звернувся до ВГО «Асоціація малих готелів та апартаментів України» з проханням надати посильну допомогу дітям-сиротам, -інвалідам, дітям з багатодітних малозабезпечених сімей та дітям, що виховуються у сирітських закладах України. Державне фінансування не покриває весь спектр потреб дитинства. У більшості своїй дитячі заклади знаходяться в занедбаному стані і потребують уваги з боку суспільства, державних та комерційних структур. Діти, які виховуються в школах-інтернатах та дитячих будинках відчувають гостру потребу в одязі,  взутті, предметах побуту та особистої гігієни. Результатом переговорів Фонду та Асоціації став спільний благодійний проект  «Готелі-дітям», метою якого є сприяння наданню благодійної допомоги дитячим інтернатним закладам України для дітей-сиріт та інвалідів та громадським організаціям сімей, що виховують важкохворих дітей. Після розміщення спільного звернення Асоціації та Фонду вже відгукнулися база відпочинку  «Високий перевал» (Івано-Франківська обл.) та готель «Воздвиженський» (м. Київ) з пропозиціями допомогти постільною білизною та рушниками. Зараз йде організаційна робота щодо передачі цієї допомоги інтернатним установам.