українська моварусскийenglish

Підсумки літнього оздоровлення дітей соціально-незахищених категорій

(15.09.08 11:56)

 Щорічно, на узбережжі Чорного та Азовського морів під час літніх канікул Національний фонд „Україна-дітям” традиційно організовує оздоровлення біля 1500 дітей-сиріт, інвалідів, напівсиріт, дітей з малозабезпечених багатодітних сімей та обдарованих дітей віком від 9 до 14 років з усіх областей України.

Під час літніх канікул з 17 червня по 23 серпня, за 5 заїздів, в дитячих оздоровчих таборах „Спутник” селище Коктебель біля Феодосії та „Алсу” селище Морозівка біля міста Севастополь було оздоровлено не всіх дітей, що планувалось, а лише 413 дитини з 7 областей України (із-за відсутності необхідного обсягу коштів). У тому числі безкоштовні путівки  отримали 20 дітей із сімей шахтарів, які потерпіли внаслідок аварії на шахті в Єнакієве, 23 слабо зрячих дітей-інвалідів, 210 дітей з інтернатів Харківської, Кіровоградської, Луганської, Донецької, Хмельницької, Волинської і Рівненської областей та 30 обдарованих дітей.

З 9 по 23 серпня в оздоровчому таборі „Алсу” оздоровлено 71 дитина з різних місць Хмельницької області, що потерпіли від повені.

Свідченням гарного відпочинку дітей є отримані на адресу Фонду подяки від Хмельницької ОДА, Перевальської виховної колонії Луганської області з Волині. В них зазначається подяка керівництву Фонду та оздоровчих закладів від батьків та дітей, завдяки яким діти чудово відпочили та зміцнили своє здоров’я перед новим навчальним роком. Діти були вражені від чудової природи, культури та традицій  Кримського краю, що стало яскравим відкриттям для них і надовго залишаться в пам’яті.

Фонд „Україна-дітям” зі своєї сторони щиро вдячний керівництву облдержадміністрацій та Укрзалізниці, а також відповідальним працівникам місцевих управлінь внутрішніх справ за надану допомогу в організації відпочинку та перевезенні дітей.

Категорії дітей, які оздоровлені Фондом „Україна - дітям” у 2008 році наведено нижче.

При загальній кількості 413 путівок (100%), у тому числі оздоровлено:

  -  71 дитина з районів Хмельниччини, що потерпіли внаслідок повені (17,2 %);

  -  67 дітей з малозабезпечених сімей (16,2 %);
  -  59 дітей-сиріт (14,3 %) ;
  -  49 дітей з багатодітних сімей ( 11,9 %);
  -  44 дітей з неповних сімей ( 10,7 %);
  -  41обдаровані діти (9,9 %);
  -  33 дітей, батьки яких загинули (8,0 %);
  -  20 дітей із сімей, які потерпіли внаслідок аварії на шахті в Єнакієве (4,8 %);
  -  15 дітей із сімей, що потерпілих внаслідок аварії на ЧАЕС (3,6 %);
  -  14 дітей-інвалідів (3,4 %).