українська моварусскийenglish

Літній відпочинок

(08.06.07 16:45)

Національний фонд „Україна-дітям” під час літніх канікул щорічно традиційно організовує оздоровлення дітей-сиріт, інвалідів, напівсиріт, дітей з малозабезпечених багатодітних сімей віком від 9 до 14 років.

Всього за літній період 2007 року фондом „Україна – дітям” планується оздоровити більше 1500 дітей.

В першому заїзді з 2 по 15 червня 2007 року вже  відпочило в дитячому оздоровчому таборі „Казковий”, м.Одеса,  195 дітей вищезазначених категорій з Харківської, Донецької, Кіровоградської, Луганської та Житомирської областей, а також з Потіївської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату.

Всього за перший заїзд в „Казковому”  оздоровлено 195 дітей, із них :

29 - сиріт (14,8%), 24 - інвалідів (12,3%), 52 – із неповних сімей (26,7%), 15 – із багатодітних сімей (7,7%), 39 – із малозабезпечених сімей (20%), 12 – батьки яких загинули або поранені під час виконання службових обов’язків (6,2%), 19 – талановиті (9,7%), 5 – постраждалі від аварії на ЧАЕС (2,6%).

В другому заїзді в „Казковому” буде оздоровлено 183 дітей-інвалідів з інтернатних закладів Мінпраці України.

З 1 по 14 червня 2007 року в рамках проекту „Пам’ять, повага та шана” 195 дітей працівників Міністерства внутрішніх справ і Міністерства з питань надзвичайних ситуацій, батьки яких загинули або поранені  при виконанні службових обов’язків, заїхало на літне оздоровлення в дитячий лікувально-оздоровчий комплекс „Сузір’я Таврії”, який розташований у Скадовському курортному районі Херсонської області на узбережжі Чорного моря в Джарилгачській затоці. За висновками лікарів Скадовська медична зона визнана найбільш сприятливою для відпочинку та оздоровлення дітей у порівнянні з іншими морськими курортними зонами України.

В другому заїзді  в ДЛОК „Сузір’я Таврії” буде оздоровлено 205 дітей, у тому числі: 30 – сироти (14,6%), 17 – інваліди (8,3%), 37 – позбавлені батьківського піклування (18,1%), 24 – із багатодітних сімей (11,7%), 27 – із малозабезпечених сімей (13,2%), 5 – батьки яких учасники бойових дій (2,4%), 65 – талановиті (31,7%).

Від щирого серця

(05.06.07 11:00)

День захисту дітей, який традиційно відзначається у перший день літа, це не лише веселі розваги для малечі, а й нагадування суспільству про необхідність опікуватись незахищеними категоріями дітей, а особливо хворими і немічними.

4 червня в рамках благодійної акції до Дня захисту дітей Національний фонд "Україна-дітям" спільно з КМГО "Амазонки" і представниками Української Лютеранської церкви відвідали дитяче відділення Київської міської онкологічної лікарні. Нині там на лікуванні знаходиться 30 онкохворих діток. Вони через складність перебігу хвороби не мають можливості відвідувати інші дитячі святкові заходи. Тому, протягом багатьох років, Фонд спільно із людьми доброї волі організовує свято дітям безпосередньо у лікарні.

Діток прийшли привітати чарівна Пеппі і веселий Клоун. Вони порадували їх конкурсами, загадками, фокусами та різноманітними іграми. По закінченні дійства всі діточки отримали чудові подарунки: солодощі, соки, фрукти, книжки і дитячі журнали.

Гості поздоровили дітей зі святом, побажали їм скорішого одужання, щастя та гарного відпочинку.

А ще Фонд, для особливо тяжкохворих дітей, передав онколікарні дитяче харчування торгової марки Хіпп.

Головне свято дітей

(04.06.07 10:00)

Прийшло довгоочікуване усіма дітлахами літо, а з ним безтурботні канікули, безкінечний відпочинок і безліч розваг. Символічно, що у перший день літа уся малеча світу відзначає своє головне свято – День захисту дітей.

Уся доросла спільнота намагається у цей день охопити увагою якомога більше дітей і створити їм незабутнє свято.

Зі свого боку Національний фонд “Україна-дітям” спільно з Всеукраїнською громадською організацією “Циркова спілка Кобзова” підготував маленьким громадянам України благодійну циркову виставу “Подорож до казкового світу цирку”. Вона відбулася 2 червня в концерт холі “ALLEGRO” /м. Київ, парк “Нивки”/.

Починаючи з 2003 року цей захід реалізується в рамках довгострокового проекту, згідно якого в усіх регіонах України влаштовуються благодійні циркові вистави з подарунками для дітей-сиріт, напівсиріт, інвалідів, дітей з багатодітних малозабезпечених сімей.

Цього року у свій святковий день маленькі мешканці Київської, Кіровоградської областей та м. Києва, а це 600 дітей соціально незахищених категорій переглянули святкове дійство і отримали у подарунок солодощі і книжечки.