українська моварусскийenglish

Проект "Захищене дитинство"

(23.02.06 16:03)

Протягом багатьох років між Національним фондом "Україна-дітям" та Національною телекомпанію України налагоджена плідна співпраця, вже реалізовано 4 масштабних проекти по активізації творчих здібностей дітей, підвищенні рівня їх культурного і естетичного виховання.

Поточний 2006 рік, відповідно до Указу Президента України, визначений  Роком захисту прав дитини. Тому сьогодні Національним фондом "Україна-дітям" та Національною телекомпанію України планується реалізація нового проекту – Всеукраїнського конкурсу дитячої творчості "Захищене дитинство". Головна мета конкурсу – перевірити обізнаність дітей щодо своїх прав та обов'язків.

Дитинство – найважливіший період в житті людини. Саме в цей час вона формується фізично, психічно, інтелектуально, набуваючи усіх необхідних знань, умінь і навичок.

Cпільний проект з Фондом “Діти Чорнобиля” Землі Нижня Саксонія

(22.02.06 11:58)

Національний фонд “Україна - дітям” на протязі останніх п’яти років плідно працює спільно з Фондом “Діти Чорнобиля” Землі Нижня Саксонія (Німеччина) над реалізацією довгострокового проекту “Раннє виявлення та лікування захворювань щитовидної залози у дітей”.

Фонд “Діти Чорнобиля” Землі Нижня Саксонія під час роботи в Білорусії поставив 120 апаратів УЗД і аналогічні плани Фонд має також стосовно України, а це означає – фактично кожна п’ята лікарня буде обладнана сучасними апаратами ультразвукової діагностики. 

У рамках цього довгострокового проекту Фондом "Діти Чорнобиля" з 2001 до 2006 року на Україну вже поставлено 92 апарати УЗД фірми "Siemens" в центральні райони та дитячі лікарні 13 областей України, населення яких найбільш потерпіло від аварії на ЧАЕС.

Аналіз використання в лікарнях ультразвукових діагностичних приладів марки SONOLINE  фірми "Siemens" свідчить про підвищення якості діагностики захворювань щитовидної залози у населення та збільшення обсягів обстежень, що дозволило не допустити переходу початкової стадії захворювання у більш важку та забезпечити його ефективне лікування.

На сьогодні Фонд „Україна - дітям” проводить роботу з отримання дозволів на ввезення та використання 6-ти типів обладнання, яке надійде у найближчий час від Фонду “Діти Чорнобиля”.

Окрім апаратів ультразвукової діагностики з приналежностями до них: Сонолайн Адара SLC 230 V (шість штук); Сонолайн Омнія (один); Сонолайн Прима SLC (один) та Сонолайн SІ 200/250 (один), також надійдуть три Мамографи  і один Кардіограф.

Загальна сума благодійної допомоги складе більше 1,0 млн. грн. Все медичне обладнання, за узгодженням з МОЗ України та  німецькою стороною, буде розподілено в дитячі та районні лікарні, які найбільш  його потребують.

Дитячі книжечки – в подяку за надану благодійну допомогу

(22.02.06 11:51)

У січні місяці до Національного фонду „Україна - дітям” звернулася бабуся-пенсіонерка Шраменко Раїса Макарівна з села Калинівка, Київської області, яка опікується онукою Дариною 1999 року народження. Даринка сирота, інвалід дитинства, хворіє на дитячий церебральний параліч.

У своїй заяві, на ім’я Голови Фонду – Семиноженка Володимира Петровича, вона просить надати безкоштовну путівку на лікування онуки до Міжнародної клініки відновного лікування (професора В.І. Козявкіна), яка коштує 7672 грн.  Шраменко Р.М. висловлюється про те, що після довготривалих поневірянь у різних інстанціях та організаціях допомоги і підтримки не отримала. Тому звертається до Фонду з болем та останньою надією і вірою у те, що  її прохання не залишиться без уваги.

Фонд, отримуючи щорічно понад 1000 таких звернень, не залишає жодне без відповіді. На звернення бабусі, Фонд вишукав можливість надати путівку онуці Дарині на лікування з 8 березня 2006 року.

В подяку за надану путівку, дочка бабусі Наталія Шраменко, передала Фонду для одного з дитячих будинків більше 100 примірників авторської книжечки для дітей „Красуня осінь”, що видана за особистої підтримки Президента ЗАТ  „Оболонь” О. Слободяна та ТМ "Живчик".

HiPP допомагає Національному фонду "Україна - дітям"

(17.02.06 16:51)

Останні роки все більшу турботу фахівців викликає погіршення здоров'я дітей, пов'язане з впливом несприятливих екологічних чинників – забрудненням ґрунту, повітря, води і продуктів харчування токсичними речовинами. З дією цих факторів на незрілий дитячий організм фахівці пов'язують ріст захворюваності на алергію, зниження показників імунітету та виникнення специфічних захворювань. Вирішення цієї проблеми потребує об'єднань зусиль науковців, медиків, державних, громадських та комерційних організацій.

Зважаючи на актуальність проблеми захисту дітей від екологічного забруднення Національний фонд "Україна-дітям" в рамках програми "Здоров'я дітей" сприяє практичному здійсненню заходів по проекту "Дитяче харчування".

14 лютого 2006 року компанія "ХіПП УКРАЇНА" на благодійних засадах передала Національному фонду "Україна-дітям" різноманітне високоякісне дитяче харчування.

Більше сорока видів продукції, серед яких молочні суміші, фруктові та овочеві пюре, молочні каші, соки, фруктові чаї, напої та інше, буде передано дітям, які виховуються у дитячих будинках, будинках дитини, а також дітям із багатодітних малозабезпечених родин.

Компанія НіРР відома як засновник методу природного органіко-біологічного вирощування сільськогосподарської сировини і найбільший у Європі виробник високоякісного, екологічно чистого БІО-харчування для дітей. Вживаючи його, діти отримають необхідні для свого розвитку поживні речовини, вітаміни та мінерали.

Від імені найменших громадян нашої країни висловлюємо компанії "ХіПП УКРАЇНА" щиру подяку за увагу та турботу.

Міжнародна учнівська олімпіада "ЕКОНОМІСТ - 2006"

(13.02.06 17:38)

    
8–10 лютого 2006 року в Харківському національному економічному університеті /м. Харків, пр. Леніна 9-А/ проходила Міжнародна учнівська олімпіада “ЕКОНОМІСТ – 2006”.

Харківський національний економічний університет за підтримки Національного фонду “Україна-дітям”, Міністерства освіти і науки України та Головного управління освіти і науки Харківської обласної державної адміністрації щорічно, починаючи з 2002 року, проводить учнівські олімпіади “ЕКОНОМІСТ”.

Метою цього заходу є відбір талановитої молоді та її підтримка при формуванні економічної еліти України.

В олімпіаді “ЕКОНОМІСТ – 2006” брали участь учні випускних класів загальноосвітніх шкіл та гімназій України, які пройшли попередній відбір у регіонах. Загальна кількість учасників – 102 особи з 15 регіонів України.

Олімпіада проводилась у два етапи. На першому етапі оцінювався рівень знань з математики. Завдання складалися з п'ятьох задач, що мають економічний зміст, потребують математичного формулювання, а для вирішення – достатньо високої математичної підготовки та володіння навичками графічного зображення функцій. Роботи оцінювалися за 12-бальною шкалою.

На другому етапі оцінювався рівень теоретичних знань з економіки. Завдання складались з двох теоретичних питань за програмою середньої школи. Оцінювалась повнота відповіді та точність формулювань.

Переможці олімпіади були визначені за сумою балів двох етапів.

Переможцями олімпіади “ЕКОНОМІСТ – 2006” стали 13 учнів, а саме:

Криволапов Валерій, Донецька обл.

Никитюк Юлія, Львівська обл.

Харитонова Олена, Херсонська обл.

Жарко Ігор, Харківська обл.

Герман Анна, Херсонська обл.

Дєлєу Оксана, Полтавська обл.

Пустовгар Світлана, Полтавська обл.

Смєшков Ілля, Херсонська обл.

Калабіна Надія, Полтавська обл.

Приходько Микита, Донецька обл.

Комарицький Ігор, Харківська обл.

Мисік Олексій, Донецька обл.

Крамар Наталія, Львівська обл.

 


Усі призери олімпіади нагороджені грамотами та подарунками Національного фонду "Україна-дітям". Їм були вручені студентські квитки, які дають право вступу до Харківського національного економічного університету без вступних іспитів на державну форму навчання.

„Крафт Фудз Україна” – дітям України.

(13.02.06 17:24)

27 січня Національний фонд „Україна-дітям” отримав від ЗАТ „Крафт Фудз Україна” 400 ящиків (8000 шт.) шоколаду „Мілка - джой”.

Протягом двох тижнів Фонд передав отримані солодощі різним дитячим установам, а саме:

-     школі – інтернату № 19 для дітей хворих на сколіоз (м. Київ);

-     дитячому будинку „Барвінок” та НВК „Кіровоградський колегіум”
      (м. Кіровоград);

-     районним дитячим будинкам Київської області;

-     дітям з малозабезпечених сімей прихожан Української Лютеранської 
      церкви.

Крім того, майже 2000 вихованців Чернігівського обласного Палацу дітей та юнацтва отримали шоколад „Мілка – джой” з нагоди 70-ти річчя Палацу.

А нещодавно ЗАТ „Крафт Фудз Україна” знову передав Фонду благодійну допомогу, але цього разу у вигляді хрустких чипсів „CEREZOS” та дитячих шарфів "Мілка". Майже тонну чипсів Фонд передасть в дитячі установи Київської області та м. Києва.