українська моварусскийenglish

Інформація про відвідування Потіївської школи-інтернату

(29.11.06 16:00)

29 листопада Національний фонд "Україна-дітям" і представники Єпископату Української лютеранської церкви відвідали Потіївську спеціальну загальноосвітню школу-інтернат для дітей з наслідками поліомієліту і церебральними паралічами, яка знаходиться в селі Потіївка Радомишльського району Житомирської області.

Фонд не вперше відвідує цей інтернат, тут тепло і привітно зустрічають гостей. Так було і на цей раз. Не встиг мікроавтобус під'їхати до центрального входу, як на ганок висипало з десяток допитливих хлопчиків та дівчаток. Відразу знайшлися охочі допомогти розвантажити привезені подарунки, хоча у багатьох учнів проблеми зі здоров'ям. За час короткої шкільної перерви, діти навперебій поспішали розповісти про своє життя в інтернаті, і про те, що з нетерпінням чекають Новорічні свята і канікули.

Ця благодійна акція організована Національним фондом "Україна-дітям" в рамках програми "Шляхами добра", направленої на надання допомоги знедоленим дітям (сиротам, інвалідам, дітям з багатодітних малозабезпечених сімей). Для дітей школи-інтернату до Дня інвалідів були передані вітаміни, зошити, література, тепле взуття і одяг.

Національний фонд "Україна-дітям" дякує голові правління ЗАТ "Київський вітамінний завод" Телявському В.І. і директору МЧП "Беркут" Машуку М.В. за надану допомогу в проведенні цієї акції.

П'ять років співпраці

(16.11.06 10:34)

Знайома мільйонам назва – загальнонаціональна програма "ЛЮДИНА  РОКУ" вже багато років обирає володарів щорічної Премії за вищі професійні і громадські досягнення «ПРОМЕТЕЙ – ПРЕСТИЖ». Програма успішно реалізує унікальну концепцію: показати не особистість на тлі епохи, а висвітлити епоху через особистість.

Для пошуку і виявлення цих видатних особистостей п'ять років поспіль Національний фонд "Україна-дітям", серед багатьох авторитетних і впливових організацій України, делегує своїх неупереджених та компетентних експертів.

Зважаючи на напрямок діяльності Фонду, експерти визначають претендентів на здобуття лауреатських звань в гуманітарному блоці номінацій програми, а саме в номінації "Юний талант року, "Меценат року", а також "Митець року".

Станом на 9 листопада 2006 року підбито проміжні підсумки експертного опитування та визначено по п'ять претендентів на здобуття лауреатських звань у кожній з двадцяти номінацій.

Запропоновані Національним фондом "Україна-дітям" кандидатури, по вищезазначених номінаціях, подолали перший етап відбору і увійшли у п'ятірку найкращих, а саме:

У номінації "Юний талант року"

Петрик Вікторія – юна співачка, Лауреат Всеукраїнських фестивалів, фіналістка конкурсу дитячого «Євробачення – 2006» в Україні.

У номінації "Меценат року"

Логуш Юрій Омелянович – Генеральний директор Закритого акціонерного товариства «Крафт Фудз Україна».

У номінації "Митець року"

Кобзов Микола МиколайовичПрезидент Всеукраїнської громадської організації "Циркова спілка Кобзова", "Заслужений працівник культури України".

Бажаємо нашим претендентам подолати наступні етапи, увійти у фінальну трійку найдостойніших, і, звичайно, стати володарями титулу "Людина  року" та премії "ПРОМЕТЕЙ – ПРЕСТИЖ".

Лікам та вітамінам – так, грипу - ні

(15.11.06 17:18)

Осінньо-зимовий період, як правило пов’язаний із різким підвищенням захворюваності  на грип та гострі респіраторні захворювання,  тому особливе значення набуває робота Фонду, яка пов’язана з наданням допомоги по підвищенню імунітету дітей, особливо таких соціально-незахищених категорій, як діти-сироти, діти, що виховуються в школах інтернатах та спеціальних лікарських дитячих закладах.

На виконання проекту „Вітамінізація” передбаченого програмою Національного фонду „Україна-дітям” „Здоров’я дітей” та завдяки тісній співпраці з ЗАТ „Київський вітамінний завод”, ЗАО „Альба – Україна” та представництва компанії „Ratiopharm (Merckle) в Україні”  у період з 2 по 15 листопада 2006 року було організовано отримання у вигляді благодійної допомоги більше 3 000 упаковок вітамінів С-500, Гексавіт і Ундевіт, 770 упаковок льодяників для швидкого полегшення болю в горлі (Колдакт) та 200 флаконів препарату для лікування залізодефіцитної анемії різної етіології (Актиферрин) на загальну суму понад 36 000 гривень.

З метою профілактики захворювань та на прохання медичних дитячих закладів Фонд передав вітаміни та ліки в дитяче відділення Інституту педіатрії, акушерства та гінекології АМН України, школам-інтернатам і дитячим закладам Київської області, а також в Кримський республіканський центр медико-соціальної та професіональної реабілітації інвалідів.

При нормі застосування по 1 таблетці дитиною в день та прийомі на протязі 10 днів, зможуть покращати здоров’я та підвищити імунітет більше 10 000 дітей.