українська моварусскийenglish

Урочисте відкриття Всеукраїнської акції „Україна-дітям”

(31.05.05 10:42)

 

30 травня 2005 року в цирку „Кобзов” відбулося урочисте відкриття Всеукраїнської акції „Україна-дітям”, яку Фонд традиційно проводить до Дня захисту дітей.

900 дітей соціально незахищених категорій з м. Києва та Київської області зібралися під яскравим шатром цирку на урочистому відкритті Всеукраїнської акції „Україна-дітям”.

З палаючими від захвату очима, дзвінко сміючись, дітлахи радо зустрічали кожен номер артистів – повітряної акробатики, клоунів, дресированих мавпочок, собак та коня, що танцює вальс. Після вистави діти отримали святкові подарунки із солодощами та енциклопедії.

У своєму вітальному слові Сергій Павлович Лівенцов, директор Національного фонду „Україна-дітям”, привітав дітей з Днем захисту дітей та побажав їм: „ Бути добрими одне до одного і тоді в кожного з вас буде добра Доля”. 

АНОНС святкування Дня захисту дітей.

(23.05.05 17:08)

 

Перше червня, перші теплі промені сонця, канікули — це все так любить дітвора. Мабуть саме тому на початку літа відзначається День захисту дітей.

За доброю традицією Національний фонд „Україна-дітям” до Дня захисту дітей влаштовує та проводить Всеукраїнську акцію „Україна-дітям” – радісне свято, щирого, талановитого, щедрого на посмішки дитинства, в рамках якого традиційно відбуваються масштабні фестивалі, конкурси та виставки дитячої творчості, що кожного року збирають тисячі глядачів та учасників. Розпочнеться Акція 30 травня і триватиме сім днів.

Цього року в рамках Всеукраїнської акції “Україна-дітям” відбудеться:

-         Урочисте відкриття Акції, яке відбудеться в цирку „Кобзов”. Початок – 30 травня о 15.00.

-         Свято у дитячому відділенні Київської міської онкологічної лікарні. Початок – 1 червня о 15.00.

-         Свято „Святкове коло”. Це – Гала-концерт Фестивалю дитячих та юнацьких хореографічних колективів “Святкове коло”. Початок – 2 червня о 15.00 /Палац дитячої та юнацької творчості Солом’янського району м. Києва/.

-         Свято “Чарівні мрії дитинства”. Початок – 3 червня о 12.00 /Палац дитячої та юнацької творчості Солом’янського району м. Києва/.

-         Свято “Святкуємо разом”, яке присвячене 10-річчю дитячого Зразкового естрадного ансамблю „Шанс”. Початок - 3 червня о 17.00 /Палац дитячої та юнацької творчості Солом’янського району м. Києва/.

-         Урочисте закриття Акції, яке відбудеться в цирку „Кобзов”. Початок – 5 червня о 13.00.

-         Свято „В колі друзів”. Це свято родинного відпочинку. Для маленьких глядачів будуть влаштовані конкурси, вікторини, а вихованці танцювального клубу „Райдуга” продемонструють справжнє диво, назва якому – бальний танець. Початок – 28 травня о 14.00 /ресторан „Чикаго”/.

 

Крім того, під час літніх та зимових канікул, в рамках програми “Оздоровлення” Національний фонд “Україна-дітям організовує відпочинок для дітей-інвалідів, вихованців інтернатних установ, дітей загиблих працівників Міністерства внутрішніх справ України, Служби безпеки України та Міністерства з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи, а також для дітей з багатодітних малозабезпечених сімей та дітей, що проживають в районах, постраждалих від стихійного і екологічного лиха.

Так, 31 травня розпочинається літній оздоровчий сезон і триватиме по  28 серпня. За цей час діти зазначених категорій відпочиватимуть та набиратимуться сил,наснаги та бадьорості на узбережжі Чорного моря в Дитячому оздоровчому комплексі “Сузір’я Таврії” /м. Скадовськ/.

Під час відпочинку для дітей будуть організовані культурно-масові та спортивні заходи, екскурсії, концерти та танцювальні вечори

Національний фонд “Україна-дітям” звертається до всіх небайдужих підтримати ініціативи Фонду та допомогти зігріти теплом свого серця, увагою і ласкою малечу, життя якої не схоже на добру казку.

 

 

„День відкритих дверей”

(04.05.05 12:47)

 

Щорічно до Свята Великодня Національний фонд „Україна-дітям” в рамках програми „Шляхами добра” проводить благодійну акцію День відкритих дверей” для дітей інтернатних установ, безпритульних дітей,  а також дітей, які потребують особливої уваги.

В цьому році 3 травня відбулося відвідання приймальнику-розподільнику для неповнолітніх ГУ МВС України у м. Києві. У цьому закладі утримуються неповнолітні, які скоїли суспільно-небезпечні діяння та діти, які займаються бродяжництвом та жебрацтвом. Переважна більшість дітей, що потрапляють до цього закладу, це діти з неблагополучних сімей та ті, що залишилися без батьківської опіки і потребують допомоги з боку держави. Щорічно у приймальнику перебувають близько п’ятисот неповнолітніх, з якими проводиться виховна та профілактична робота, спрямована на виявлення позитивних рис характеру та вибору вірного шляху у житті.

Співробітники Фонду спільно з Пастором та представниками Української Лютеранської Церкви привітали вихованців та присутній персонал зі Святом Великодня та подарували святкові паски і сувеніри-обереги. Від Фонду приймальник-розподільник для неповнолітніх отримав благодійну допомогу – книги, зошити, предмети особистої гігієни, іграшки, канцелярське приладдя та солодощі, а також на наступному тижні даний заклад отримує від Фонду газонокосарку та медичний тренажер.

П’ята Міжнародна Школа з теоретичної та математичної фізики.

(03.05.05 15:23)

 

В час технічного прогресу зацікавленість викликають творчі особистості, які активно працюють в таких сферах людської діяльності, як освіта та наука. Адже, саме творча особистість буде відігравати домінуючу роль у функціонуванні суспільства і держави.

 

Національний фонд “Україна-дітям” спільно з Інститутом теоретичної фізики ім. М.М. Боголюбова НАН України та Державним науковим центром Російської Федерації “ІТЕФ” вже п’ятий рік проводить Міжнародну Школу з теоретичної та математичної фізики для обдарованих школярів. Ця Школа завоювала не лише авторитет та повагу у громадськості нашої держави, а й утвердилася на міжнародному рівні, про що свідчить участь в Школі дітей з інших країн.

 

Цього року П’ята Міжнародна Школа з теоретичної та математичної фізики для обдарованої молоді проходить з 2 по 9 травня. У роботі Школи беруть участь 200 переможців та учасників Національних олімпіад і конкурсів з фізики та математики України, Росії та Білорусії.