українська моварусскийenglish

На виконання програми „Шляхами добра”.

(20.04.05 10:25)

 

На початку квітня цього року компанія «Мілі Хелскере Лімітед» (Великобританія) благодійно передала Національному фонду «Україна-дітям» 49273 упаковки профілактичного шампуню «Себодерм – 2%» на суму понад 1,012 млн. грн.

Цей шампунь застосовується для лікування та профілактики уражень шкіри і волосся, таких як свербіж шкіри волосистої частини голови, висівкоподібний лишай, себорейний дерматит й себорейна екзема, викликані дріжджовими мікроорганізмами.

Отримана благодійна допомога була розподілена Фондом серед шкіл-інтернатів, дитячих будинків, притулків, інфекційних відділень дитячих лікарень Вінницької, Волинської, Житомирської, Кіровоградської, Київської, Одеської, Харківської, Хмельницької, Херсонської, Чернігівської областей та міста Києва. Всього шампунь «Себодерм» отримали 186 дитячих закладів та установ.

До речі, це вже другий благодійний внесок компанії «Мілі Хелскере Лімітед». У лютому місяці ця компанія передала Фонду для дитячих лікарень України медичних препаратів на суму  1,586 млн. грн.

Перша Міжнародна школа з теоретичної та прикладної генетики

(18.04.05 09:53)

 

Генетика – це основна наука про життя. До цього висновку прийшли не тільки лікарі, але й суспільство. Україні належить світовий пріоритет в наданні допомоги хворим зі спадковою патологією: у 1911 році в місті Харкові на Сабуровій дачі (зараз Інститут неврології та психіатрії) один з засновників світової клінічної генетики Сергій Михайлович Давиденков розпочав медико-генетичне консультування родин зі спадковими захворюваннями нервової системи. Наш громадський обов'язок полягає в тому, щоб підтримати цей пріоритет України, підняти рівень знань з генетики і в суспільстві, і в медицині до світового. У нас є для цього всі підстави. Імена українських генетиків С.М. Давиденкова, С.М. Гершензона, В.В. Фролькіса відомі у всьому світі. Цих людей вже немає, але нам подаровано долею нести їх започаткування.

40 років тому в місті Харкові розпочато відродження клінічної генетики, яке привело до створення унікального об'єднання - Центру клінічної генетики та пренатальної діагностики, кафедри медичної генетики Харківського державного медичного університету, Національного фонду соціального захисту матерів і дітей "Україна-дітям" та трьох Асоціацій фахівців і родин хворих спадковими захворюваннями дітей. Накопичений досвід створив можливості такому активному функціональному об'єднанню підвищити свій міжнародний престиж і провести з 22 по 25 квітня 2005 року на базі Центру клінічної генетики та пренатальної діагностики /м. Харків/, кафедри медичної генетики Харківського державного медичного університету Першу Міжнародну школу з теоретичної та прикладної генетики для обдарованих школярів та студентів.

В цьому заході братимуть участь 60 обдарованих школярів та студентів з України, Росії та Америки. Учасники отримають подарунки, ювілейні сувеніри на згадку та труди вчених генетиків м. Харкова від Національного фонду "Україна-дітям", Харківського представництва Фонду, адміністрації
м. Харкова та Харківської області.

Учасники не тільки будуть змагатися в своїх знаннях, але й отримають нову інформацію, матимуть змогу виступити на конференції з результатами своїх досліджень, наочно освідчаться, що Україна володіє службою медико-генетичного консультування, яка несе найкращі традиції класичної медицини і що в знаннях студентів та лікарів відбуваються революційні зміни завдяки зусиллям фахівців Центру клінічної генетики та кафедри медичної генетики. Цей колектив зможе продемонструвати гостям і турботу влади про генофонд населення України, і ентузіазм вчених, і клопітливу працю лікарів і високий ефект від взаємодій власних структур на всіх рівнях Національного фонду "Україна-дітям" і генетиків для яких турбота про збереження генофонду населення України, про забезпечення права кожної дитини народитися здоровою, про розвиток попереджуючих захворювання направлень є сенсом життя.